latinica  ћирилица
01/07/2015 |  12:26 | Аутор: РТРС

Борац још увијек без кандидата за мјесто предсједника

Изборна сједница Скупштине Фудбалског клуба Борац, која је најављена за данас, неће бити одржана јер се није појавио кандидат који би на мјесту предсјеника замијенио досадашњег првог човјека "црвено-плавих" Драшка Илића.
Стадион ФК Борац - Фото: РТРС
Стадион ФК БорацФото: РТРС

"Нема кандидата за предсједника клуба, тако да нема смисла одржати изборну сједницу Скупштине клуба. Моја обавеза је да останем на функцији док се не појави неко са програмом како да спаси клуб. Морамо радити као да је све у реду", нагласио је за "Глас Српске" предсједник у оставци Драшко Илић, а пренио Мондо.

Клуб из Платонове још увијек није успио пронаћи 300.000 КМ, како би добио лиценцу за учешће у Премијер лиги БиХ наредне сезоне, а уколико се то не деси до 15. јула, клубу слиједи стечај.

Играчки кадар бањалучког премијерлигаша почео се осипати. Клуб су напустили Милош Жеравица, Иван Костић, Борис Пилиповић, Марко Јевтић, Владан Грујић и Асмир Авдукић, а исписницу је затражио и Синиша Дујакови

Челници Борца данас ће обавити разговоре са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем, док ће Илић и Гаврановић у петак разговарати са предсједником Владе Српске Жељком Цвијановић и министрима, како би покушали изнаћи рјешење за спас Борца.

Фудбалери Борца вратили су се са првог дијела припрема, које су обављене у Дрвару.

Након краћег одмора "црвено-плави" селе у Словенију, гдје ће одиграти неколико контролних утакмица.