latinica  ћирилица
01/07/2015 |  11:21 | Аутор: СРНА

Павловић: Одбацити политику прошлости

Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић изјавио је да је став Општинског одбора ове странке да је Сребреници потребна нова политика која се мора оградити од прошлости и насиља, која треба да се огледа у заједништву и економском просперитету, чиме би био спријечен њен демографски колапс.
Предсједник клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Сребреница Радомир Павловић - Фото: СРНА
Предсједник клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Сребреница Радомир ПавловићФото: СРНА

Павловић каже да је то могуће остварити отварањем нових радних мјеста у привреди и посебно пољопривреди, те бољим кориштењем постојећих природних ресурса као што су минералне воде, шуме и руде.

Према његовим ријечима, политика "враћања уназад" неће донијети ништа добро.

"Треба да се оградимо од ретроградне политике и свих елемената који нарушавају етничке односе. Међусобне проблеме треба да рјешавамо дијалогом уз међусобно уважавање и компромисе. Потребно је да сви дамо допринос да наредна обиљежавања страдања Срба и Бошњака у овој општини протекну у миру и саосјећању са болом оних који су изгубили своје најмилије", поручио је Павловић.

Он је истакао да су тенденциозна писања разних петиција и декларација, као и извјештавања о обиљежавању јулских страдања у Сребреници усмјерена против свих грађана ове општине.

"Ограђујемо се од такве политике и предлажемо и другима да се окрену будућности, заједничком животу и раду у околностима и вриједностима различитости какве су вијековима присутне на овим просторима", поручио је предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић.