latinica  ћирилица
01/07/2015 |  09:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Мелбурн: Угушена побуна у затвору

Осам полициајаца и затвореника повријеђено је данас када је аустралијска полиција за разбијање демонстрација упала је у затвор код Мелбурна и угушила побуну око 300 затвореника због увођења забране пушења.
Побуна у затвору у Аустралији - Фото: Screenshot
Побуна у затвору у АустралијиФото: Screenshot

Метрополитен истражни центар у Мелбурну остао је затворен послије 15-точасовне побуне када је неколицина затвореника наоружаних моткама и гвозденим шипкама са затворског пољопривредноге добра упала и развалила врата и подметнула пожар.

Три припадника затворског особља задобила су лакше повреде, а пет затвореника је због повреда пребачено у болницу.

Неки од затвореника задобили су повреде од уједа полицијских паса, пошто је полиција упала у затвор рано јутрос по локалном времену и бацила сузавац да би растјерала побуњене робијаше, пренијела је агенција АФП.

Неколико стотина затвореника у аустралијском затвору Рејвенхол у предграђу Мелбурна гдје су максималне мјере безбједности, побунило се јуче због забране пушења.

Аустралијска телевизијска корпорација извијестила је да је у побуни учествовало око 300 затвореника.

Према ријечима портпаролке полиције аустралијске државе Викторија, особље затвора је било евакуисано из предострожности.

Забрана пушења која је уведена у затворима широм Аустралије, требало је јуче да ступи на снагу и у затвору Рејвенхол, што је довело до побуне затвореника, јављају локални медији.