latinica  ћирилица
30/06/2015 |  18:26 | Аутор: СРНА

Физички обрачун Сарајлића и Ахметовића у Клубу СДА

Посланик СДА Асим Сарајлић данас је физички насрнуо на страначког колегу Садика Ахметовића током сједнице Клуба посланика ове странке, одржане у паузи засједања Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Федерални медији јављају да је између двојице посланика прво дошло до вербалног окршаја, те да је у једном тренутку Ахметовић рекао Сарајлићу да му је "доста приче о Бакиру Изетбеговићу и Џеваду Махмутовићу".

Сарајлић је тада скочио, пришао Ахметовићу и почео га давити, рекавши: "Немој ти мени на мога предсједника! Ко си ти да говориш о мом предсједнику?".

Клуб посланика СДА не одржава сједнице на којима би се договарао заједнички наступ о тачкама дневног реда, те је вјероватно и то један од разлога због ког је избила свађа, преносе федерални медији.

Почетком јуна, посланици СДА Шемсудин Мехмедовић, Садик Ахметовић, Салко Соколовић и Сенад Шепић послали су јасну поруку да своје активности унутар Парламентарне скупштине БиХ неће подредити жељама предсједника странке Бакира Изетбеговића, те да ће гласати за све што је искључиво у интересу БиХ и њених грађана.