latinica  ћирилица
29/06/2015 |  13:09 | Аутор: Агенције

Обрадовић: Милосављевић ће бити лидер у Алби

Српски кошаркашки стручњак и тренер берлинске Албе Саша Обрадовић истакао је да репрезентација Србије може да освоји медаљу на предстојећем Европском првенству.
Саша Обрадовић (ФОТО: www.tagesspiegel.de) -
Саша Обрадовић (ФОТО: www.tagesspiegel.de)

"Оптимиста сам, мислим да смо бољи него на Свјетском првенству и сигурно можемо до медаље. Имамо јако квалитетну екипу која је спој младости, искуства и атлетски је веома добра. Све су шансе да можемо да одиграмо веома добро", изјавио је Обрадовић за Танјуг послије ревијалног меча "Беобаскет старс" у "Комбанк арени".

Обрадовић је истакао да је бивши капитен Партизана Драган Милосављевић одличан играч и велико појачање за Албу у сљедећој сезони, као и да планира да му наметне улогу лидера.

"Милосављевић је сјајан играч и имаће нашу пуну подршку. Требало би да му нађемо адекватно мјесто у тиму и склопимо праву атмосферу у екипи. Заслужио је да буде лидер екипе и ту улогу ће и добити", рекао је српски стручњак.

Тренер Албе истакао је да ће његова екипа за следећу сезону морати да доживи потпуну реконструкцију, пошто су најбољи играчи тима Алекс Ренфро и Реџи Рединг напустили клуб.

"Бајерн и Бамберг су фаворити, али ако успијемо да оформимо добру екипу, као и претходних сезона бићемо конкурентни. Планирамо тоталну реконструкцију тима, јер су нас напустили носиоци игре Ренфро и Рединг. Очекујем да ћемо ових дана продужити сарадњу са Џамелом Меклином, али ово ће бити дуго лето које ћемо провести у потрази за адекватним појачањима. Наредних дана сазнаћемо које ћемо такмичење играти па ћемо почети са склапањем тима, наравно не обећавамо трофеје, али бићемо конкуренти свима то је мото ове екипе", закључио је Обрадовић.

Европско првенство биће одржано од 5. до 20. септембра, а Србија ће играти у групи Б у Берлину заједно са Њемачком, Шпанијом, Турском, Италијом и Исландом.