latinica  ћирилица
28/06/2015 |  16:55 | Аутор: СРНА

Побједници Малог маратона Божидар Вујић и Лусија Кимани (ФОТО)

Члан Атлетског клуба "Приједор" Божидар Вујић и репрезентативка БиХ Лусија Кимани побједници су Малог маратона "Патрија 2015" који је данас одржан у Приједору.
Приједор - мали маратон "Патрија 2015" - Фото: СРНА
Приједор - мали маратон "Патрија 2015"Фото: СРНА

Стазу дугу 16 километара од центра Приједора до споменика на Патрији у Горњем Јеловцу Вујић је претрчао за сат и 49 секунди, а Киманијева за један сат, 22 минута и 40 секунди.

"Стаза је била тешка и захтјевна са пуно узбрдица, али сам добро распоредио снагу и дошао до побједе", истакао је Вујић.

Лусија Кимани, двоструки учесник Олимпијских игара, репрезентативка БиХ и домаћи рекордер у маратону и полумаратону, изјавила је новинарима да јој је ово био добар тренинг за оно што јој предстоји у даљем раду.

"Тешка стаза, пуна успона и низбрдица, али се нисам много уморила. Ово ми је био један од добрих тренинга јер радим на испуњењу норме за Рио", истакла је Киманијева.

На старту је било пријављено више од стотину тркача, од активних спортиста до рекреативаца, а до циља је стигло њих 90. Најмлађи учесник маратона имао је 16, а најстарији 62 године.

Отварајући ову спортску манифестацију замјеник градоначелника Приједора Миленко Ђаковић истакао је да се, на радост свих љубитеља рекреативног трчања, поново обнавља ова традиција маратона до Патрије.

Предсједник Атлетског клуба "Приједор" Зоран Радиновић изјавио је новинарима да је циљ одржавања атлетске манифестације Мали маратон "Патрија" и данас као и прије 25 година када је посљедњи пут одржана, обогаћивање спортских садржаја у граду и омасовљавање ове атлетске дисциплине.

"Градска управа је препознала значај обнављања ове традиционалне трке која је некад била југословенског значаја", истакао је Радиновић.

Организатори малог маратона били су град Приједор, Атлетски клуб "Приједор", Школа трчања "Лусија Кимани" и приједорски Одред извиђача "Др Младен Стојановић".

Побједницима су уручене медаље, новчане награде и пехари, а за све учеснике обезбијеђени су мајице, освјежење и ручак.