latinica  ћирилица
28/06/2015 |  09:26 | Аутор: СРНА

Облачно са кишом

Киша, пљускови и грмљавина данас се очекују у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ.Током дана преовладаваће свјежије и претежно облачно вријеме, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.
Облачно вријеме са кишом - Фото: илустрација
Облачно вријеме са кишомФото: илустрација

Киша и пљускови чешћи ће бити на сјеверу, а најмање кише паћше у Херцеговини. Постепено разведравање очекује се крајем дана прво на западу, а током ноћи о у осталим крајевима. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 24, на југу до 28 степени Целзијусових.

Јутрос у свим крајевима преовладава облачно вријеме са кишом, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода.

На југу је јутрос било најтоплије, у 8.00 часова у Неуму су измјерена 22 степена, у Мостару 21, а у Требињу 20 степени.

У Бањалуци, Бијељини, Приједору, Билећи и Градачцу 18 степени, у Зворнику, Сребреници, Вишеграду, Зеници, Новом Граду, Српцу 17, у Тузли, Рибнику, Шипову и Јајцу 16, у Мркоњић Граду, Кнежеву, Фочи, Бихаћу, Бугојну, Ливну, Сарајеву 15, у Рудом, Невесињу, на Мраковици 14 степени.

На Сокоцу, у Гацку и у Купресу јутрос је измјерено 13 степени, на Хан Пијеску, Иван-седлу, у Калиновику и Источном Дрвару 12, на Чемерну и у Горажду 11, а на Бјелашници само шест степени Целзијусових.

Највише кише и протекла 24 часа пало је у Шипову и Мркоњић Граду - 10 литара по метру квадратном, у Рудом осам, у Источном Дрвару седам, у Зворнику и Вишеграду шест, на Хан Пијеску и у Рибнику четири, у Калиновику, Сребреници, Прједору и на Мкраковици три литра по метру квадратном.

Киша је падала и у Бијељини, Новом Граду, Фочи, на Сокоцу, у Бањалуци, Невесињу, Гацку, Српцу.