latinica  ћирилица
27/05/2015 |  22:43 | Аутор: РТРС

Севиљи рекордна четврта титула у Лиги Европе (ВИДЕО)

Фубалери Севиље одбранили су трофеј Лиге УЕФА и по четврти пут у историји освојили наслов правака у другом по јачини европском фудбалском такмичењу.

Севиља је у финалу, одиграном у Варшави, савладала украјински Дњепар са 3:2 и тако постала најтрофејнија екипа у историји Лиге УЕФА. По један трофеј мање имају Јувентус, Интер и Ливерпул.

Украјинци су у вечерашњем финалу први стигли до вођства голом Калинића већ у седмом минуту утакмице. Хрватски нападач је погодио главом на центаршут Матеуса за велику радост навијача Дњепра.

Притисак Севиље уродио је плодом у 28. минуту када је Пољак Гжегож Кришовјак уз доста среће успио да смјести одбијену лопту у мрежу Дњепра. Само три минута касније услиједио је преокрет клуба из Андалузије. Карлос Баку је одлично реаговао на пар Рејеса, избјегао офсајд замку украјинске екипе и довео свој тим у вођство. Међутим, ту није крај узбуђењима у првом дијелу утакмице. Фудбалери Дњипра у 44. минуту успијевају стићи до изједњачења голом Ротана из слободног ударца.

У 73. минуту утакмице Севиља стиже до вођства. Одбрана Украјинаца је лоше реаговала, до лопте је стигао Витоло који проналази Баку, а Бразилац постиже свој други гол на сусрету.

Севиља ће захваљујући тријумфу у вечерашњем тријумфу, наредне сезоне наступити у Лиги шампиона, упкос томе што је у Примери изборила наступ у Лиги Европе.

Фудбалерима Севиље је по други пу у истојији пошло за руком да одбане трофеј у Лиги Европе.

Андалужани су успјели да одбране трофеј и 2006. године, када је у финалу надигран Епсањол. Шпански клуб је годину дана раније славио у финалу против Мидслбороа.

Прва екипа која је одбранила трофеј у овом такмичењу је мадридски Реал. "Краљевском клубу" је то пошло за руком 1985. године када је у финалу савладан Келн. Годину дана раније, Реал је у финалу био бољи од мађарског Видеотона.

Резултат

Дњепар - Севиља 2:3