latinica  ћирилица
27/05/2015 |  21:37 | Аутор: Блиц

Ивановићева послије преокрета у трећем колу

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у треће коло Ролан Гароса послије велике борбе и преокрета против Јапанке Мисаки Дои - 3:6, 6:3, 6:4.
Ана Ивановић - Фото: Beta/AP
Ана ИвановићФото: Beta/AP

Ана је једина преостала српска такмичарка у синглу послије елиминација Александре Крунић, Јелене Јанковић и Бојане Јовановски, коју је поразила Хрватица Дона Векић. Векићева ће бити наредна противница Ани у трећем колу.

У меч је боље ушла Ана, направила је брејк у трећем гему искористивши трећу прилику и потом га је потврдила за 3:1, да би јој 103. тенисерка свијета узвратила за 3:3.

То је потпуно пореметило Ану, Јапанка је анулирала двије нове шансе за брејк, послије чега је повела са 40:0 и другу прилику искористила за 3:5. При сервису за сет, имала је 40:0 и лијепу прилику да оконча први дио борбе послије 37 минута, што је и учинила.

Ивановићева је играла превише бојажљиво, као да је стално чекала грешку противнице. И када би јој се указала шанса, није успијевала да искористи брејк лопте.

Кад год би напала освајала је поене, али је пропустила четири прилике да одузме сервис ривалки у другом гему другог сета који је послије велике борбе од осам минута припао Дои за 1:1. Након тога мало је недостајало да Ана испусти сервис, али је поништила брејк лопту да би средином сета коначно заиграла у складу са репутацијом.

Притискала је противницу и из трећег покушаја направила брејк за 4:2. Међутим, тренутак добре игре кратко је трајао, јер је Јапанка одмах узвратила и направила рибрејк. Виђена је потом борба карактеристична за женски тенис у којој су се гемови освајали на сервис противнице, па је Ана брејком, трећим узастопним на обје стране, дошла до 5:3 и потом сигурно одвела меч у трећи сет.

Борба за треће коло ломила се средином одлучујућег сета, јер је Ана коначно један маратонски гем освојила на сервис Дои за 3:2, а затим је узела и четврти узастопни гем, те другим везаним брејком повела са 5:2.

Као и током цијелог меча, опет је морала да се игра са живцима навијача, па је дозволила Јапанки да врати један брејк, али је затим на свој сервис прву меч лопту претворила у тријумф.