latinica  ћирилица
27/05/2015 |  17:25 | Аутор: РТРС

Суботић продужио уговор са Борусијом

Фудбалер Борусије Дортмунд и репрезентативац Србије Невен Суботић продужио је уговор са клубом за двије године, тако да ће са "милионерима" остати до 2018, саопштио је њемачки прволигаш.
Невен Суботић (фото:GETTY) -
Невен Суботић (фото:GETTY)

"Изразито сам радостан због одлуке да останем у Борусији. Дортмунд је сада постао мој други дом. Једва чекам успјешну будућност са нашим тимом и уз помоћ наших фантастичних навијача. Чека нас много посла у непосредној будућности, а ја желим да пружим велики допринос томе", рекао је Суботић за сајт клуба.

Суботића је похвалио и извршни директор Ханс-Јоахим Вацке.

"Иако има само 26 година, Невен је идеалан за нас због вишегодишњег искуства и континуитета са Борусијом. Као спортиста и као човјек савршено одговара Борусији Дортмунд", рекао је Вацке.

Суботић је до сада играо 186 пута у Бундеслиги за Борусију и постигао је 15 голова. У клуб је дошао 2008. године из Мајнца и заиграо је у пару са Матсом Хумелсом, чиме су постали најмлађи штоперски пар у историји Бундеслиге.

"Невен нам је дошао као врло млад момак. За ових више од седам година постао је прави црножути, и на терену и ван њега. Убијеђени смо да ће он бити један од кључних играча у предстојећим годинама", рекао је спортски директор Михаел Цорк.