latinica  ћирилица
27/05/2015 |  13:53 | Аутор: РТРС

Лајовић поражен од Вавринке

Српски тенисер Душан Лајовић није успио да се пласира у треће коло Ролан Гароса.

Бољи од њега био је Швајцарац Стан Вавринка са 3:1, по сетовима 6:3, 6:4, 5:7, 6:3.

Био је ово први дуел Лајовића и Вавринке у оквиру АТП такмичења. Подсјећамо, двојица играча сусрела су се прошле године у првом колу Дејвис купа када је славио Швајцарац са 3:1 у сетовима.

Вавринка ће се у наредном колу састати са Американцем Стивом Џонсоном који је са 2:6, 6:3, 7:6(5), 7:6(6) био бољи од Украјинца Сергеја Стаковског. 

Након нешто несигурније игре Лајовића на почетку меча, српски тенисер је подигао проценат првог сервиса, тако је је први дио уводног дијела меча обиљежила сигурна игра оба играча на свој сервис. Ипак, Вавринка стиже до брејка при резултату 4:3 и лако приводи сет крају за 6:3.

Швајцарски тенисер је наставио у истом ритму и у другом сету, те са два брејка стигао до 5:1. Међутим, Лајовић тада одузима сервис ривалу за 3:5, те сигурним гемом стиже на гем заостатка. Међутим, Вавринка већ у наредном гему игра пуно боље и одузима сервис српском играчу за 2:0 у сетовима.

Лајовић почиње трећу дионицу сигурним сервис гемом. Трећи рекет Србије након другог гема успио је да дође до брејка и поведе са 3:1. Међутим, Вавринка добија наредна три гема и стиже до 4:3. Лајовић тада поново стиже до брејка и би јоше деном доузео сервис противнику на 6:5 и стигао до сета.

Девети тенисер свијета узвраћа истом мјером на отварању четвртог сета, на 3:1 стиже до новог брејка за 4:1, да би упркос изгубљеном гему н свој сервис привео крају за 6:3.