latinica  ћирилица
27/05/2015 |  13:43 | Аутор: РТРС

Божовић поново у игри за клупу Звезде

Црногорски фудбалски стручњак Миодраг Гроф Божовић налази се на корак до преузимања функције шефа стручног штаба Црвене звезде.
Миодраг Божовић - Фото: Novosti.rs
Миодраг БожовићФото: Novosti.rs

Након најављене оставке Ненада Лалатовића популарни Гроф је био највећа жеља руководства српског вицешампиона, контакт је експресно успостављен, али је Божовић експлицитно поручио да због здравствених проблема жели да направи паузу у тренерској каријери.

Међутим, "mozzartsport" преноси писање подгоричких Дневних новина како се ситуација око ангажмана Божовића на клупи клуба са "Рајка Митића" изненада промијенила.

Наиме, Божовић је током уторка боравио у Београду и обавио прелиминарне разговоре са премијером Србије Александром Вучићем, освједоченим навијачем Црвене звезде, о могућности да преузме кормило некадашњег клуба.

Да ли тај разговор утицао да Божовић промијени мишљење и лати се незахвалног посла знаће се врло брзо. Како било Божовић је у више наврата истицао да му је животна жеља да тренира Црвену звезду, био је пред промоцијом послије одласка Владимира Петровића Пижона, али је уносна понуда Локомотиве пореметила Грофове и планове тадашњег руководства.

Према изворима Дневних новина Божовић ће бити рјешење за дуже стазе и имати задатак да оформи респектабилан тим и за европске оквире. Нема сумње да би Божовићев избор подржала комплетна звездашка јавност.

Ријеч је о једном од најцејњених стручњака са овог подручја који се доказао у Русији.