latinica  ћирилица
27/05/2015 |  13:24 | Аутор: Б92

Надал тражио изузеће судије Бернардеса

Шпански тенисер Рафаел Надал потврдио је да је тражио да Карлос Бернардес више не суди његове мечеве.
Рафаел Надал (ФОТО: blog.tatenis.es) -
Рафаел Надал (ФОТО: blog.tatenis.es)

Пред почетак Ролан Гароса појавиле су се гласине да Бернардесу више неће бити дозвољено да дијели правду на Надаловим мечевима, а потврда је дошла управо од шпанског тенисера.

"Да, тражио сам од АТП да Бернардес више не суди на мојим мечевима. Немам ништа против њега као особе, не мислим да не ради добро свој посао, али је за наш однос боље да направимо паузу и неко вријеме се не виђамо на терену", рекао је Надал.

Надал је истакао да је увијек најбоље да када тенисер има проблеме са истим судијом да се направи пауза.

"У Рио де Жанеиру ме једноставно није поштовао. Четири пута ми је досудио да сам прекорачио вријеме, а у једном тренутку сам схватио да сам погрешно обукао шортс. Питао сам га да ли могу да добијем 20 секунди да обучем шортс како треба, рекао ми је да могу и онда ме је упозорио због времена. Мислим да то не показује поштовање и због тога сам од АТП тражио да га не делегира за моје мечеве неко вријеме. Не кажем да ми више никада неће судити, већ нам је потребна пауза у овом тренутку. Свиђа ми се као особа, немојте погрешно да ме схватите, већ је за сада боље овако", нагласио је Надал.

Тренутно седми тенисер свијета је у понедјељак прошао у друго коло Ролан Гароса, у којем га чека сусрет са сународником Николасом Алмагром.