latinica  ћирилица
27/05/2015 |  13:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Српски клубови упутили писмо представницима Евролиге и АБА лиге

Кошаркашки савез Србије (КСС) и клубови учесници регионалне лиге (Црвена звезда, Партизан, Мега Лекс и Металац) званично су позвали представнике Евролиге и АБА лиге на састанак у Београд ради постизања договора око будућег функционисање регионалног такмичења.
Партизан - Црвена звезда (ФОТО: АБА лига) -
Партизан - Црвена звезда (ФОТО: АБА лига)

"На састанку одржаном 22. маја, на коме су присуствовали представници КСС и четири клуба учесника регионалне лиге, договорено је да Вам се обратимо са молбом за организовање састанка у Београду. Претходни састанак у овом формату је одржан у Београду, у јуну 2009 и тада су постигнути конкретни договори на које су својим потписом сагласност дали сви учесници - како председници српских клубова и Савеза, тако и представници Евролиге и АБА лиге. Нажалост, већина тада договорених ствари није заживјела у пракси", наводи се у писму.

КСС и српски клубови наводе "да смо тренутно у ситуацији када имамо изузетну прилику да постигнемо договор о начину организације и функционисања регионалне лиге који би био гарант њене успјешности у будућности. Имајући у виду да је утицај регионалне лиге на развој кошарке у цијелом региону велики, сигурни смо да би такав договор дао снажан допринос јачању регионалне лиге и самим тим кошарке на просторима бивше Југославије".

Зато вас позивамо да се у најкраћем могућем року, а у складу са вашим обавезама и плановима, састанемо у Београду и кроз конструктиван разговор постигнемо рјешење које бисмо сви заједно прихватили и помогли у примени истог", поручује се у писму које је послато на адресу Евролиге и АБА лиге.