latinica  ћирилица
27/05/2015 |  11:06 | Аутор: sportske.net

Партизан тражи појачања, погледајте коју петорицу продаје

Фудбалски клуб Партизан увелико се припрема за љетњи прелазни рок током којег ће шампион Србије покушати да ангажује појачања како би изборио пласман у групну фазу Лиге шампиона.

За разлику од претходних сезона у Партизану сада праве нешто другачију "тактику" јер се на трансфер листи неће наћи један врхунски таленат или неко од носилаца игре већ играчи који у претходној сезони нису имали превише простора за доказивање и којима уговори истичу у наредних годину дана, пише портал спортске.нет.

На трансфер листи која ће данас бити презентована на сједници Управног одбора ФК Партизан наћи ће се петорица фудбалера који су уговорима везани за клуб и којима ће уз одређено обештећење бити дозвољено да промијене средину.

1. Милан Лукач (29) - Искусни чувар мреже изгубио је мјесто стартера на почетку прољећног дијела сезоне а његова тржишна вриједност процјењује се на око милион евра. Због година које има Партизан ће покушати да му пронађе клуб како не би губио вријеме на клупи пошто је Живко Живковић преузео звање првог чувара мреже у тиму Зорана Милинковића.

2. Лазар Ћирковић (22) - Да је Партизан прошле зиме прихватио понуду Андерлехта вјероватно би зарадио значајно више новца од продаје младог штопера који је током прољећа изгубио континуитет игара па Белгијанци сада не желе да плате више од милион евра за њега.

3. Предраг Лука (27) - Један од крилних фудбалера чију ће продају Партизан покушати током љета није успио да се докаже у клубу из Хумске и свака иоле добра понуда биће прихваћена.

4. Петар Грбић (26) - За разлику од претходне двојице који су били на маргини црногорски интернационалац спада међу играче који имају највећу вриједност. Са 40 одиграних утакмица и одличним издањима Петар Грбић је "тражена роба" на којој би Партизан могао добро да заради.

5. Немања Којић (25) - Бивши нападач Рада имао је великих проблема са повредама и чињеницом да се нашао у тиму у исто вријеме када су ту били Данко Лазовић и Петар Шкулетић. Којић има уговор до љета 2016. године а солидна понуда од неколико стотина хиљада евра требало би да буде довољна да му се Партизан захвали и пожели срећу у даљем току каријере.

Наведена листа указује на то да Партизан овога љета неће продавати оно најбоље што има већ играче који могу да донесу зараду а екипа може да функционише без њих.