latinica  ћирилица
27/05/2015 |  10:10 | Аутор: Агенције

Ђоковић: Ролан Гарос није трка двојице, већ 64 играча

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је након меча првог кола на Ролан Гаросу да је задовољан својом игром против Јарка Ниеминена, осим једног периода у другом сету, али је оцијенио да је то нормално за почетак турнира.

"Противник је био незгодан, са много искуства. Одиграо је изврстан други сет, који је вјероватно требало да добије. Остао сам сабран и вјеровао сам да могу да се вратим у меч послије 2:5 у другом сету. Први сет и остатак меча, осим тих седам-осам гемова у другом сету, мислим да сам одиграо заиста одличан меч", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Он је казао да је и промјенљива игра нормална за почетак турнира.

"Пасивнија игра је за мало резултирала губитком другог сета. Надам се да ће ти падови концентрације бити све рјеђи у наредним колима. Генерално сам задовољан, увијек је у првим колима чврсто. Игра наравно још није ту, али то се и очекује", рекао је Ђоковић.

Он је послије новинарског питања говорио и о психолошкој припреми и оцијенио је да је ментална снага његова предност у односу на већину ривала.

"Имам искуства и имам психолошку предност и то ми улива додатно самопоуздање. Са друге стране, они немају шта да изгубе, па играју одличан тенис, али ја се увијек уздам у чињеницу да ће им у пресудним тренуцима попустити концентрација, тако да гледам да ту запнем и стекнем одлучујућу предност", рекао је Ђоковић.

Новинари су покушавали да наведу свјетског "броја један" да прича о Рафаелу Надалу, пошто су њих двојица главни фаворити.

"О том потом. Стварно не бих разговарао о томе. Свјестан сам пажње коју наш евентуални дуел изазива, али не бих сада о томе причао, већ само о данашњем противнику...Не, нисам гледао његов меч, концентрисао сам се на свој и на свог противника", рекао је Ђоковић.

Новинари су га нешто касније питали да ли је овогодишњи Ролан Гарос трка удвоје, али ни ту Ђоковић није попустио.

"Није трка удвоје. Ролан Гарос је трка 64 играча, колико их је остало...Не бих издвојио никог посебно, већ 64 тенисера", рекао је Ђоковић.