latinica  ћирилица
26/05/2015 |  13:12 | Аутор: Мондо

Федeрер љут због селфија (ВИДЕО)

Швајцарски тенисер Роџер Федерер био је љут због пропуста обезбјеђења на Ролан Гаросу и упада дјечака који је хтио да направи селфи с њим.
Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Роџер ФедерерФото: Getty Images

"Није ми драго, очигледно да ми ниједног тренутка није било драго", рекао је Федерер на конференцији за новинаре послије побједе на Алехандром Фаљом.

Док је Федерер напуштао терен "Филип Шатрије" један дјечак му је притрчао извбјегавши обезбјеђење турнира и покушао да се фотографише са њим, а упркос чињеници да није имао намјеру да га нападне на било који начин то се није свидјело Федереру.

"Исто се десило јуче на тренингу. Прво једно дијете, затим још троје је дошло. И онда данас на централном терену за који мислите да нико не може да дође на њега, он упадне и ништа се не подузме", рекао је Федерер.

Швајцарски тенисер већ има неугодна искуства са уљезима на Ролан Гаросу, пошто је у финалу против Робина Содерлина 2009. године један навијач покушао да  му стави заставу око врата.

"Нешто треба брзо да се предузме. Говорим у своје име, али у овом случају мислим да имам право да говорим у име свих играча, тамо гдје радиш свој посао желиш да се осјећаш сигурно“, рекао је Федерер и додао да се срећом ништа није десило, али да није било пријатно.

Директор турнира Жилбер Исерн извинио се Федереру, али Швајцарац није задовољан јер се ништа није урадило на побољшању сигурности.

Обезбјеђење према његовом мишљењу мора реаговати много брже, мора бити обучено и знати шта треба да ради.

"Није то само стајати на терену у одијелу и кравати, Уопште није забавно и надам се да ће организатори реаговати. Они си ми се извинили и то цијеним, али чекам да видим шта ће се подузети", рекао је Федерер.