latinica  ћирилица
23/05/2015 |  17:56 | Аутор: СРНА

"Маска" - Расписана потјерница за тројицом осумњичених

Суд БиХ одредио је притвор и мјере забране за ухапшене у акцији "Маска" који су осумњичени за кријумчарење дроге и цигарета, а за тројицом осумњичених расписана је потјерница.
Суд БиХ (архива) -
Суд БиХ (архива)

У оквиру првог предмета који се односи на трговину дрогом, једномјесечни притвор одређен је за Сулејмана Беришу и Мерсудина Мешковића, који су запослени као полицијски службеници у МУП-у Републике Српске, те за Ранка Вучинића и Мирка Атељевића из Требиња, речено је данас Срни у Суду БиХ.

Притвор је предложен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике.

За Сашу Пешића из Требиња и Остоју Радишковића, полицијског службеника МУП-а Републике Српске, одређене су мјере забране напуштања боравишта и забране путовања, забране кориштења личне карте за прелазак преко границе, те обавеза јављања надлежном полицијском органу једном седмично, а осумњиченом Радишковићу и забрана обављања службене дјелатности.

Осумњиченима се ставља на терет да су починили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама, а Пешић и Радишковић осумњичени су и за договор ради чињења кривичног дјела.

У оквиру другог предмета који се односи на кријумчарење цигарета, Суд је прихватио приједлог тужиоца за одређивање мјере једномјесечног притвора за осумњичене Славка Столицу, Мирослава Стајића и Радета Вујовића, те је за њима расписана потјерница, истакли су из Суда.

Суд БиХ за Горана Шкрбу и Дејана Лисова одредио је мјеру забране напуштања боравишта и забране путовања, забране кориштења личне карте за прелазак преко границе, те обавезу јављања надлежном полицијском органу једном седмично.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске ухапсили су прије два дана на подручју Бањалуке и Требиња 17 лица у оквиру два предмета који се односе на кријумчарење опојних дрога и кријумчарење цигарета.