latinica  ћирилица
22/05/2015 |  21:58 | Аутор: Б92

Мареј: Ђоковић је фаворит на РГ, али Надала не треба отписати

Трећи тенисер свијета Енди Мареј рекао је да игра без дилеме најбољи тенис на шљаци ове године и додао да има много самопоуздања пред старт Ролан Гароса.
Енди Мареј - Фото: AFP
Енди МарејФото: AFP

Шкот је у 2015. освојио прва два турнира на шљаци, па са доста оптимизма долази у Париз.

Он је истакао да је Новак Ђоковић ове године фаворит у Паризу, али да никако не би требало отписивати деветоструког шампиона Рафаела Надала.

"Играм вјероватно најбољи тенис на шљаци у каријери. Никада се нисам осјећао опуштено на овој подлози. Не знам шта се у прошлости дешавало на терену, осјећао сам да сам имао проблема са кретањем. Ове године је другачије. добро се крећем, много сам слободнији, моје тијело се осјећа добро. То је позитивно. Освајање турнира и побјеђивање добрих играча такође позитивно утиче на самопоуздање", рекао је Мареј.

Он је ове сезоне на шљаци остварио скор 10-0 и освојио је два турнира, у Минхену и у Мадриду гдје је био убједљив против Надала.

"Мислим да Надалова форма мијења ствари ове године. За мене је Новак фаворит пред старт турнира, али на том терену Рафа има невјероватан резултат. Сигурно ће се боље осјећати. Обожава услове овдје. Било би глупо отписати га, он без дилеме може до титуле", рекао је Мареј.