latinica  ћирилица
22/05/2015 |  18:33 | Аутор: Агенције

Евролига: Звезда домаћин у "Пиониру"

Директор Кошаркашког клуба Црвена звезда Давор Ристовић рекао је да ће "црвено-бијели" наредне сезоне утакмице на домаћем терену у Евролиги играти у хали "Пионир".

" 'Београдска арена' ће у јеку сљедеће евролигашке сезоне бити заузета практично четири мјесеца. Нису ту у питању само догађаји већ и опсежне припреме које се у дворани морају обавити у те сврхе, а ту се прије свега мисли на монтажу и демонтажу цјелокупне опреме".

"Постоји могућност да пар утакмица будемо домаћини у 'Арени', али то ће у великој мјери зависти и од распореда који Евролига буде одредила, који ће бити познат након састанка који се одржава у Барселони у првој половини јула", рекао је Ристовић за клупски сајт.

Управа "Београдске арене" је Црвеној звезди доставила термине неколико догађаја који се поклапају с календаром Евролиге.

Почетком новембра Београдска арена почеће припреме за годишњу Скупштину ОЕБС-а, а потом је Европско првенство у ватерполу и шампионат Европе у футсалу, што све не би оставило простора ни за један слободан термин све до 20. фебруара 2016. године.

"Претходних сезона показали смо да можемо да из утакмице у утакмицу пунимо 'Београдску арену'. Зато и не чуди што смо прошле сезоне имали ујбедљиво највећу посјету од свих клубова учесника Евролиге и на то смо веома поносни", казао је Ристовић.

Он је казао да ће наступи "црвено-бијелих" у хали "Пионир" негативно утицати на клупске финансије "јер смо од продаје улазница за мечеве у 'Арени' имали значајан приход, па ћемо морати да нађемо неки модел да то надомјестимо".

"Нећемо у потпуности одустати од 'Београдске арене', пријавићемо је као резервну дворану, али велико је питање да ли ћемо и колико мечева тамо моћи да одиграмо", закључио је Ристовић.