latinica  ћирилица
22/05/2015 |  18:29 | Аутор: РТРС

Надал: Мислим да могу до десете титуле на Ролан Гаросу

Бранилац трофеја на Раолан Гаросу Рафаел Надал каже да је спреман да нападне јубиларну десету титулу у Паризу.
Рафаел Надал (ФОТО: movietvtechgeeks.com) -
Рафаел Надал (ФОТО: movietvtechgeeks.com)

Сјајни Шпанац има само један пораз на Ролан Гаросу, али га због тренутне форме не гледају као првог фаворита.

Он ипак вјерује да може да освоји још једну титулу, а о евентуалном дуелу са Новаком Ђоковићем у четвртфиналу није хтио да говори, преноси Б92.

"Волио бих да дођем до тог меча. Не видим лак пут до тог дуела. То је четвртфинале, а још нисам ни почео прво коло. Концентришем се само на ствари које морам да урадим пре првог меча, а ако стигнем до четвртфинала, онда ћемо моћи да причамо о том дуелу два дана", рекао је Надал.

Шпанац каже да није у очајној форми, иако није освојио турнир на шљаци пре Ролан Гароса.

"Моја форма није ужасна, али када се упореди са неким претходним годинама онда изгледа лоше. Увијек ће бити упоређивања када сте у прошлости остварили много. Када губите више него остали момци, онда је свакако самопоуздање на нешто нижем нивоу. Али, имам све мање лоших дана, константнији сам, дајем све од себе и мислим да могу до десете титуле. Ако не, наставићу сезону. Важно је одиграти цијелу сезону, без повреда и онда ћу видјети гдје сам".

Неки сматрају да није паметно што је Надал претходних недјеља био искрен када је у питању његова форма.

"Ја кажем оно што осјећам. Нећу лагати уколико није 100% неопходно. Нисам нов на АТП туру, ту сам већ 13 година. На крају дана, можете да лажете, али не и на терену. Када кажем да не знам шта ће се догодити, то и мислим. То не значи да не вјерујем у себе. Мислим да сам спреман. Када год дођем овдје, осјећам да сам на најважнијем мјесту за моју каријеру, свака година је била посебна. Чак и она када сам изгубио, то је било лоше искуство, али је било искуство. Покушавам да учим и живим кроз та искуства. Посебан је осјећај вратити се овдје. Али, прошлост је прошлост. Сада је 2015. година", рекао је Надал.

Раолан Гарос почиње у недјељеу, а Надала на отварању очекује 304. тенисера свијета, 18-годишњи Квентин Халис из Француске.