latinica  ћирилица
22/05/2015 |  13:49 | Аутор: СРНА

Митровић: Говедарица нетачним тврдњама прикупља политичке поене

Независни посланик у Народној скупштини Републике Српске Војин Митровић рекао је да су крајње неистините тврдње да је на сједницу Народне скупштине Републике Српске дошао хеликоптером Хеликоптерског савеза Српске, те да таквим изјавама посланик СДС-а Вукота Говедарица само покушава да прикупи одређене политичке поене.

"Те тврдње су крајње неистине, да не користим тешке ријечи, и та прича је без икаквог смисла. Истина је да сам јуче био у Београду гдје сам имао неодложан и изузетно важан састанак у Влади Србије", рекао је Митровић за Срну.

Он је рекао да су о том састанку били упознати предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и премијер Српске Жељка Цвијановић.

Митровић је нагласио да је у Београд путовао приватним возилом којим се и вратио у Бањалуку.

Он је нагласио да се то може провјерити и увидом у његов пасош на којем је стављена овјера на Батровцима, гдје је ушао, и Старој Градишци, гдје је изашао из Хрватске на путу за Бањалуку.

"То да сам стигао пет или десет минута непосредно /прије гласања/ је тачно, али једноставно раније нисам могао због састанка у Влади Србије", истакао је Митровић.

Он је рекао да је за изјаву Говедарице сазнао тек навече у информативним емисијама, нагласивши да нико од новинара који су пратили скупштинско засједање од њега није тражио коментар поводом те тврдње.