latinica  ћирилица
22/05/2015 |  13:09 | Аутор: Б92

Новак и Надал у истој четвртини!

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић састаће се са Јарком Ниеминеном из Финске у првом колу Ролан Гароса.

У пројектованом полуфиналу Ђоковић би се састао са Марејем, а Роџер Федерер са Томашом Бердихом.

Први тенисер свијета на старту ће се састати са са Јарком Ниеминеном из Финске. Новак је добио четири од пет окршаја са Финцем, укључујући и посљедњи, прије двије године у Монте Карлу (6:4, 6:3).

У другој рунди Новак ће играти са бољим из дуела Жил Милер – Паоло Лоренци, а прије очекиваног четвртфинала са Надалом пројектовани противници су му Бернард Томић и Кевин Андерсон.

Рафаел Надал на старту за ривала има 304. тенисера свијета, 18-годишњег Квентина Халиса из Француске, у другом колу чека га Александр Долгополов, док би у трећој рунди могао да се састане са још једним домаћим такмичаром – леворуким Адријаном Манарином. Потенцијални Надалов ривал у осмини финала јесте Григор Димитров.

Енди Мареј почиње окршајем са квалификантом, затим га чекају Поспишил или Соуса, а на путу до четвртфинала са Давидом Ферером требало би да му се нађу и Ник Кирјос и Џон Изнер.

Роџер Федерер такође ће се на старту састати са квалификантом, потом га вјероватно чека Марсел Гранољерс, а пројектовани супарник у трећој рунди му је Иво Карловић. Федерера у осмини финала чекају Гаел Монфис или Пабло Куевас, док би прије полуфинала са Бердихом или Нишикоријем требало да се састане са Станом Вавринком.

Филип Крајиновић није имао среће са жријебом, пошто ће на старту играти са 17. носиоцем Давидом Гофаном, од којег је изгубио у једином окршају у Шевенингену прошле године. Белгијанац је играо четвртфинале у Риму, а у Паризу је прије три године стигао до осмине финала.

Виктор Троицки постављен је за 31. носиоца и на старту ће играти са Јан-Ленардом Штруфом, 196 cm високим Нијемцем који је тренутно 98. на АТП листи. Биће то њихов први међусобни сусрет, а ако побиједи, Троицког у другом колу чекају Болели или Дарсис. Пројектовани ривал у трећем колу му је Давид Ферер.

Душан Лајовић брани четврто коло од прошле године, а на почетку ће играти са Максимом Гонсалесом, од којег је изгубио прошле године у Риму. Гонсалес има 31 годину, тренутно је 115. на свијету, а ако успије да га прође, Лајовића у другом колу највјероватније чека Стан Вавринка.

Срби у првој рунди:
Новак Ђоковић – Јарко Ниеминен
Душан Лајовић – Максимо Гонсалес
Филип Крајиновић – Давид Гофан
Виктор Троицки – Јан-Ленард Штруф

Пројектовани парови четвртфинала:
Новак Ђоковић – Рафаел Надал
Енди Мареј – Давид Ферер
Кеи Нишикори – Томаш Бердих
Роџер Федерер – Стан Вавринка