latinica  ћирилица
22/05/2015 |  11:40 | Аутор: Глас Српске

Бањалучанин Озрен Ђурђевић суди на УС опену

Тениски арбитар Озрен Ђурђевић судиће на четвртом гренд слему сезоне УС опену, што је потврда да је овај Бањалучанин један од најбољих арбитара на свијету
Озрен Ђурђевић - Фото: Screenshot/YouTube
Озрен ЂурђевићФото: Screenshot/YouTube

Турнир у Њујорку почиње 31. августа, а тамо ће се наћи и Ђурђевић, коме ће се тако испунити дјечачки сан да суди на теренима "Флешинг Медоуза". Иако је до сада дијелио правду на многим великим турнирима, међу којима је био у прошлогодишњи Вимблдон, управо је овај турнир био његова највећа жеља. Послије много година рада, труда и добро одрађених турнира, дошао је позив организатора УС опена.

- То ми је био главни циљ већ неколико година. За мене не постоји ништа изнад тога. Када су ме примили на Вимблдон, знао сам да је сваки пут мало лакше доћи до других турнира. До сада сам у каријери урадио доста тога, остварио сам многа познанства и сада то много лакше иде. Судићу квалификације и све до полуфинала. Тамо сам од краја августа до 10. септембра. Вјерујем да су ми сада велике шансе да ме позову за Аустралијен опен наредне године - казао је Ђурђевић.

Пропозиције за долазак на УС опен су врло ригорозне и мало који арбитар има ту привилегију да суди најбољим свјетским тенисерима у Њујорку. Ђурђевић ће тако бити први Србин који је судио на овом турниру, једном од најцјењенијих на свијету.

- Веома је тешко упасти на овај турнир. Они имају довољно својих судија, а онда има и размјена са остала три гренд слема. Тамо је најригорознија селекција, буквално све гледају, прошлост, оцјене, све. Шансе да упаднеш тамо су 1:1.000.000, али ето ја сам успио и изузетно ми је драго због тога - додао је Ђурђевић.

Овај Бањалучанин је једини арбитар из региона који суди на најјачим свјетским турнирима. Поред УС опена, ове године поново ће дијелити правду на Вимблдону, што је потврда да је прошле сезоне добро одрадио посао.

- У Лондону ћу такође судити од квалификација до полуфинала. Једини сам са ових наших простора који ради највеће категорије и зато сам поносан - закључио је Озрен.

Судио финале Рима


Озрен Ђурђевић је ове године већ судио неколико великих турнира, међу којима и посљедњи мастерс у Риму. Тамо је судио сва четири финала, тако да је био арбитар и меча Новака Ђоковића и Роџера Федерера.

- Тај турнир је један од мојих најдражих. Међу најбоље је организованим и тамо све функционише беспријекорно. Драго ми је што је Новак освојио и што је финале било онако добро. Ове године сам такође судио Дубаи, Доху и Истанбул, гдје је побиједио Федерер - казао је Ђурђевић.