latinica  ћирилица
22/05/2015 |  11:16 | Аутор: Агенције

Адвокат: Одлука о останку у Сандерленду сљедеће недјеље

Менаџер енглеског премијерлигаша Сандерленда Дик Адвокат одлучиће на крају сезоне да ли ће остати на "Стадиону Свјетлости", пошто је обезбиједио опстанак у Премијер лиги.

Сандерленд је у Лондону одиграо без голова са Арсеналом и коло прије краја обезбиједио опстанак у Премијер лиги.

Адвокат је преузео Сандерленд у марту, када је отпуштен Гус Појет.

Сандерленд у посљедњем колу у недјељу игра против Челсија, а бивши селектор Холандије и Србије није желио да каже да ли ће остати у клубу.

"Мораћу о свему да размислим и одговор ћу дати сљедеће недјеље. Ако немате ништа против, то ћу за сада задржати за себе", рекао је Адвокат.

Холандски тренер признао је да се расплакао на крају утакмице, када је његова екипа обезбиједила опстанак, али и због реакције његовог дугогодишњег помоћника Берта ван Лигена.

"То су емоције, за 25 година све смо урадили заједно. Он је почео да плаче, а онда сам то и ја учинио. Не ради се о мени, већ о свим људима у клубу, играчима. Нико није очекивао да ћемо обезбиједити опстанак у Лондону против веиког клуба, али посебан је осјећај када то урадите сами", рекао је Адвокат.

Све утакмице посљедњег кола Премијер лиге играће се у недјељу од 16 часова, кадас ће уједно бити познато да ли ће из лиге испасти Њукасл или Хал Сити.