latinica  ћирилица
22/05/2015 |  10:02 | Аутор: СРНА

Михаиловић: Српске званичнике не интересују доказане историјске истине

Војислав Михаиловић, унук рехабилитованог команданта Краљевске војске у отаџбини Драгољуба Михаиловића, изјавио је да га нису изненадила негативна реаговања на одлуку из Загреба, који је цвијећем и пољупцима дочекао Хитлерову солдатеску, већ онеспокојиле изјаве неких српских званичника који су ову одлуку довели у питање.
Војислав Михаиловић - Фото: СРНА
Војислав МихаиловићФото: СРНА

Војислав Михаиловић, који је прије девет година покренуо захтјев за рехабилитацију, рекао је да су сљедбеници титоизма, као и хрватски лобисти у Београду довођењем у питање одлуке о рехабилитацији прво показали да не поштују судство, ни државу Србију, нити генерала Дражу - као симбол српског отпора фашизму.

- Нови "Нато партизани" олако багателишу и српску историју и српску ослободилачку традицију и нашу војничку власт и све што носи предзнак српски. Умјесто да раде на националном помирењу и подижу наше самопоуздање, они својим изјавама продубљују ровове и идеолошке подјеле у српском роду - оцијенио је Михаиловић.

Према његовим ријечима, поједине српске званичнике као праве заточенике религије титоизма не интересују ни већ доказане историјске истине.

- Можда они боље знају на чијој је страни био ђенерал Михаиловић од америчког предсједника Харија Трумана, од вође Француског покрета отпора Шарла де Гола или пољског генерала Сикорског који су га сви одреда одликовали за неизмјерни допринос савезничкој побједи над нацизмом и фашизмом - рекао је Војислав Михаиловић.

Он је нагласио да одлука о рехабилитацији истовремено ослобађа и исцјељује и да би за Србију било велико зло ако се над овом истином не би помирила.

- А, историја нас између осталог учи да будућност припада оним који се најдаље и најдуже сјећају прошлости - закључио је Михаиловић.