latinica  ћирилица
22/05/2015 |  09:37 | Аутор: Б92

Бјанкијев отац: Помишљамо и на најгоре

Отац Жила Бјанкија Филип рекао је да се његов син и даље бори за живот, али је признао да је његова породица почела да размишља о најгорем сценарију.

Бјанки се посљедњих осам мјесеци бори за живот, послије несреће коју је доживио током трке за Велику награду Јапана почетком октобра.

Послије два мјесеца у болници у Јокаичију, француски возач је пребачен у установу близу родне Нице, гдје се тренутно налази.

Иако Бјанки више није у вјештачки изазваној коми, 25-годишњи Француз и даље није свјестан, а прогнозе за опоравак нису добре.

"Жил је жив и то је најважније за нас. Бори се свим оружјем које има, али у неуролошком смислу нисам сигуран да у овом тренутку може нешто да уради. То што га видимо како се бори даје наду његовим највољенијима, а то нам је битно. Док постоји живот, постоји и нада, иако се сви надамо чуду. Сваки дан је тежак, а ситуација је непромијењена. Жилов неуролошки напредак није онакав какав бисмо ми жељели да је. Сваког јутра када устанемо размишљамо о Жиловом животу, али размишљамо чак и о његовој смрти. Морамо да мислимо на то јер смо у таквој ситуацији да знамо да много тога може да се деси. Жил то не жели, да буде у болничком кревету. Није то његов живот, ни ми то не желимо. Али, настављамо да се надамо", истакао је Филип Бјанки.

Прије само годину дана, Бјанки је освојио девето мјесто на Великој награди Монака и тако донио једине бодове Марусји, која сада носи име Менор, у Формули 1.