latinica  ћирилица
22/05/2015 |  06:59 | Аутор: РТРС

Косановић упитан за клупу Звезде, Норвежанин Тронд Солид у игри?

Фудбалски клуб Црвена звезда још увијек се налази у потрази за новим тренером.

Таман када се чинило да је постигнут договор да Милорад Косановић наслиједи Ненада Лалатовића на клупи "црвено-бијелих" догодио се обрт којем су можда кумовали и навијачи клуба уз Љутице Богдана.

Наиме, у четвртак су на зидовима управне зграде ФК Црвена звезда осванули графити са порукама "Косане одлази" и "Косара одлази" чиме су навијачи јасно ставили челницима клуба до знања шта мисле о повратку искусног тренера на "Маракану".

Да није ријеч о ставу индивидуалаца свједоче и поруке са навијачких сајтова и форума на којима "Делије" децидирано одбацују могућност да Милорад Косановић преузме екипу, пренио је портал спортске.нет.

Ни чланови Управног одбора ФК Црвена звезда нису јединствени по питању избора новог тренера што је за "Спорт" потврдио Ивица Тончев.

"Постоје чињенице које су неизбрисиве, а то је да актуелна ситуација диктира потезе. Лично се залажем за то да странац буде тренер Звезде" казао је Тончев.

"Блиц" је дошао до информације да је Норвежанин Тронд Солид један од кандидата за насљедника Ненада Лалатовића а вјероватно га је предложио сам Ивица Тончев који жели странца на клупи.

Норвежанин је у тренерсој каријери освојио 13 трофеја (посљедњи је Куп Холандије са Херенвеном 2009. године). Тренирао је и Бодо, Розенборг, два пута Гент, Бриж (пет година), Олимпијакос, Херенвен, Ал Ахли и Лирс. Није радио од растанка са турским Елазигом од краја 2013.

Након свега се може констатовати да избор тренера у Црвеној звезди неће ићи тако лако.