latinica  ћирилица
20/05/2015 |  21:15 | Аутор: РТРС

Од сутра нагли пад температуре уз обилније падавине у Српској

Ујутро ће на западу Републике Српске почети да пада киша, док ће у осталим предјелима и даље бити суво. Током дана киша ће јачати и постепено ће захватати централне, а затим и источне предјеле. Поподне и увече на западу ће бити обилних падавина. Теmпература ваздуха од 10 до чак 15 степени нижа него данас, а на истоку ће у првом дијелу дана и даље бити топло.
Кишно невријеме - Фото: Novosti.rs
Кишно невријемеФото: Novosti.rs

У петак ће се задржати се облачно и свјеже вријеме са јаком кишом и пљусковима са грмљавином. На западу ће бити обилних падавина, а понегдје  и 80-100 литара по квадратном метру. Јутарња температура од 8°C до 14°C. Највиша дневна температура ваздуха од  14°C на западу до 23°C на југу и југоистоку.

Облачно вријеме са кишом наставља се и у суботу . На западу ће бити свјеже са честом кишом, а на истоку  мало топлије уз смјену сунчаних и облачних периода са повременом кишом и пљусковима. Јутарња температура од 10°C до 15°C, у вишим прједелима од 6°C.

За недјељу метеоролози прогнозирају у првом дијелу дана  више сувог времена уз сунчане периоде, а поподне  поново обилније падавине, пљускови са грмљавном, а могуће су и локалне непогоде са градом.