latinica  ћирилица
20/05/2015 |  20:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Стаменов фавориткиња фанова Евровизије

Евровизијско село у Бечу било је данас послије подне у знаку такозване "велике петорке" - земаља које су директни финалисти Евросонга, а бројни окупљени фанови истакли су да се представница Србије Бојана Стаменов издвојила као фавориткиња за побједу такмичења.

Међу фановима окупљеним на бечком тргу испред Вјећнице главна тема било је јучерашње прво полуфинале.
 Фанови су размијенили виђења такмичења и оценили, углавном, да је шоу био спектакуларан, али да је резултат био изненађујући, па су тако многи указали да је изненађење што Данска и Холандија нису ушле у Финале.
 Што се Србије и њеног пласмана тиче, фанови Евровизије су једногласни у оцјени да се Бојана Стаменов искристалисала у правог фаворита за побједу на Евросонгу.
 И поред кишовитог времена трг испред Вјећнице, на којем је постављена велика бина, био је препун љубитеља Евровизије, који су дошли да послушају пјеваче из земаља које имају гарантовано мјесто у финалу и Аустралије, државе новајлије на том такмичењу.
 Први је наступио Аустралијанац Гај Себастиен са акустичком гитаром, анимирајући публику како би се мало угрејала на хладном времену.
 "Ми смо тако узбуђени што смо ове године дио Евровизије", нагласио је он обраћајући се окупљенима, које је и похвалио што су истрајали на киши.
 Наступила је и представница Француске Лиза Анжел са својим и песмама других познатих пјевача.
 Велику пажњу публике изазвао је наступ италијанског триа "Ил Воло", а потом и Едурне из Шпаније.
 Представница Њемачке Ан Софи, иако је била најављивана, морала је да откаже наступ у Евровизијском селу због болести, те је њена пјесма емитована са на великог екрана.
 Иначе, дан у Евровизијском селу био је посвећен првом побједнику Песме Евровизије из Аустрије Уду Јиргенсу, који је недавно преминуо, а чији се хитови и данас слушају.