latinica  ћирилица
20/05/2015 |  16:43 | Аутор: Агенције

Ухапшени нападачи на Србе у Клини и Истоку

Седам особа ухапшено је због напада на Србе повратнике у Клини и у општини Исток, рекао је министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић.

Према информацијама косовске полиције за регион Пећи, ухапшено је шест косовских Албанаца и један Црногорац са Косова, наводи се у изјави Далибора Јевтића, преносе агенције.
"Ово је веома добра вијест, како за мене и институцију на чијем сам челу која се брине о повратницима, тако и за саме повратнике. Добра вијест, јер улива наду у боље сутра, а преступницима шаље јасну поруку да нико ко направи било какав преступ неће бити некажњен. Састанак и стални контакти који смо имали са представницима локалне самоуправе у Клини и полицијом у Клини, као и њихова обећања да раде на расвјетљавању починиоца инцидената су дали резултате, што је за сваку похвалу и ја им на томе захваљујем", навео је Јевтић.

Према његовим ријечима, јасна порука која је хапшењем послата допринијеће не само онима који раде на повратку Срба на Косово, већ и свима којима је у интересу да повратак расељених буде одржив, а безбједност свих на Косову на високом нивоу.

На иницијативу Јевтића и министра администрације локалне самоуправе Љубомира Марића донијета је и одлука да се о повратницима у Клини брину и припадници косовске полиције из српске заједнице.

"Очекује се да у наредном периоду у полицији у региону Пећи буде упослено више Срба", наводи се у изјави.

У посљедњих мејсец дана у општинама Клина и Исток забиљежена је серија напада на Србе повратнике којима су отимани новац и друге драгоцјености.