latinica  ћирилица
20/05/2015 |  15:41 | Аутор: Агенције

Москва ухватила литванског шпијуна на дjелу

Руска Федерална бjезбедносна служба саопштила је данас да држи литванског шпијуна који је ухваћен "на дjелу" у Москви, током размjене повјерљивих докумената
Руска Федерална служба безбједности (ФСБ) - Фото: илустрација
Руска Федерална служба безбједности (ФСБ)Фото: илустрација

 

У уторак, 19. маја руска Федерална бjезбедносна служба привела је литванског грађанина у Москви, службеника литванске обавјештајне службе. Страни шпијун је ухваћен на дjелу док је примао тајна докумената од руског грађанина, наводи се у саопштењу које су објавиле руске новинске агенције.

У саопштењу се наводи да је ухваћени литвански шпијун признао да је официр Другог одjељења војне обавjештајне службе литванског министарства одбране, пренијела је АФП.

Шпијун се сада налази у затвору Лефортово, у Москви, додаје се у саопштењу ФСБ.

Суд је касније наредио да се мушкарац који је навео да је Арстидас Тамошаитис држи у притвору два мјесеца током трајања истраге, навела је портпаролка суда за новинску агенцију Интерфакс.

- Литванско министарство одбране не коментарише ову врсту информација - навела је портпаролка тог министарство Аста Галдикаите у данашњој изјави за АФП из Виљнуса.

АФП подсјећа да најновија вијест долази из Москве двије недјеље пошто су литвански тужиоци саопштили да у притвору држе руског држављанина осумњиченог за шпијунажу и да му је одређен тромјесечни притвор.