latinica  ћирилица
20/05/2015 |  15:07 | Аутор: РТРС

Ернандес сели у катарски Ал Сад

Легенда Барселоне Чави Ернандес дефинитивно ће каријеру наставити у Катару, потврдио је агенцији Ројтерс његов менаџер Иван Кореча.
Чави Ернандес (ФОТО: Marc Casanovas) -
Чави Ернандес (ФОТО: Marc Casanovas)

Шпански везњак ће своју одлуку да напушта "Ноу Камп" саопштити у четвртак, а са Ал Садом ће потписати уговор на три године.

Детаљи уговора за сада нису познати, али се зна да ће Чави помагати катарској фудбалској академији, бити амбасадор земље за Мундијал 2022, те менаџер тима.

Своју посљедњу утакмицу за тим Барсе, Чави ће одиграти у суботу, 23. маја против Депортива.

Чави је за сениорски тим Барселоне дебитовао 1997. године, најприје за тим Б, да би 2000. године био промовисан у прву екипу.

Са каталонским клубом освојио је осам титула првака Шпаније, два Купа краља, као и шест трофеја шпанског Суперкупа.

У европксим такмичењима, Чави је са Барслоном освојио три трофеја Лиге шампиона, два Суперкупа Европе, као и два трофеја Свјетског клупског првака.

Бројци од 23 трофеја за Каталонце, сјајни везњак ће сигурно додати још један, титулу првака у Примери за ову сезону, која ће бити прослављена управо против Депортива, а у прилици је да освоји по још један трофеј Купа краља и Лиге шампиона.

Каталонски гигант у финалу Купа краља игра са Атлетик Билбаом, док ће се у 6. јуна у Берлину састати са Јувентусом у финалу елитног европског клупског такмичења.