latinica  ћирилица
20/05/2015 |  14:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Занети зове Станковића у Интер

Потпредсједник миланског Интера Хавијер Занети рекао је данас да је Дејан Станковић добродошао да се врати у клуб са "Ђузепе Меаце" и постане помоћник тренеру Роберту Манћинију.

Италијански медији пренијели су да ће се на крају сезоне Станковић вратити међу "нероазуре", након што је дебитанску сезону као тренер почео у Удинезеу у раду са Андреом Страмаћонијем.

"Дејан може да пренесе своје искуство и велико знање. Он добро познаје Манћинија и више је него добродошао", рекао је Занети за "Газету дело Спорт".

Станковић је за Интер од јануара 2004. до 2013. године, када је завршио каријеру, одиграо 321 утакмицу и постигао 41 гол.

Највећи успјех са Интером постигао је у сезони 2009/2010 када је освојио "триплу круну" - Серију А, Лигу шампиона и Куп Италије, а поред тога има још четири титуле у Серији А, три национална купа, четири Супекупа Италије и Свјетско клупско првенство.

Станковић је током блиставе каријере играо још за Црвену звезду и Лацио, док је за репрезентацију Србије одиграо рекордне 103 утакмице и постигао 15 голова.