latinica  ћирилица
20/05/2015 |  14:07 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Скупштинска већина је стабилна и таква ће и остати

Предсједник Српске радикалне странке Драган Ђурђевић изјавио је данас да је скупштинска већина у Народној скупштини Републике Српске стабилна и да ће таква остати и у наредном периоду.
Драган Ђурђевић, предсједник Српске радикалне странке - Фото: СРНА
Драган Ђурђевић, предсједник Српске радикалне странкеФото: СРНА

Ђурђевић је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да ће ова странка и даље бити дио актуелне скупштинске већине.

Он је рекао да СРС очекује да се у пракси спроведе оно што је и договорено на нивоу владајуће коалиције у Српској, те да Народна скупштина настави свој рад на усвајању системских закона битних за економију и привреду.

Ђурђевић је истакао да је СРС била спремна подржати Нацрт закона о јавном окупљању и Нацрт закона о непрофитним организацијама, али да нису прошли на скупштинским одборима.

Он је нагласио да те области морају да буду уређене онако како је то урађено у земљама са стабилним уређењем.

"Боље је да те области уреди Народна скупштина Српске, него неко на нивоу БиХ. У будућности, када се ти закони нађу на дневном реду Народне скупштине, сигурно ће имати подршку већине народних посланика", додао је Ђурђевић.

Он је критиковао начин на који су усвојене измјене Кривичног закона БиХ, наводећи да се та област могла уредити у оквиру правног система Републике Српске.

Ђурђевић је навео да СРС завршава припреме за Девети отаџбински конгрес који ће бити одржан, 30. маја, у Београду.