latinica  ћирилица
20/05/2015 |  13:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Ренци згрожен најновијим скандалом у италијанском фудбалу

Италијански премијер Матео Ренци изјавио је данас да је згрожен због најновијег скандала са намјештањем утакмица у италијанском фудбалу.
Матео Ренци, премијер Италије - Фото: AP
Матео Ренци, премијер ИталијеФото: AP

Ренци је позвао на рашчишћавање стања у фудбалу, како би се на стадионе привукле породице.

Он је и прошле године обећао да ће се извршити радикалне промјене у професионалном фудбалу, након што је један навијач изгубио живот током финала Купа Италије, али се ове реформе до сада нису оствариле, преноси Ројтерс.

Полиција је у уторак ухапсила 50 особа осумњичнеих за намјештање мечева у нижим лигама, укључујући менаџере, играче, као и једног освједоченог калабријског мафијаша.

"Згрожен сам дешавањима у фудбалу. Посљедњих неколико година догађали су се скандали које вас оставе без ријечи", рекао је Ренци у интервјуу италијанском радиоу, пред финале Купа Италије које је на програму вечерас.

Он је нагласио да би Италија требало да слиједи примјере Велике Британије, Њемачке и Шпаније које су у великој мјери искоријениле навијачко насиље и уложиле у изградњу висококвалитетних стадиона, како би и породице могле да уживају у фудбалу.

Ренци је нагласио да би италијански фудбал требало да се ослободи "сумњивих ликова који руководе нашим фудбалом на свим нивоима".