latinica  ћирилица
20/05/2015 |  13:21 | Аутор: СРНА

Фоча: За социјално угрожене 700 пакета помоћи

Активисти Општинске организације Црвеног крста у Фочи врше подјелу 350 пакета хране и исто толико пакета хигијене социјално угроженим породицама

Пакети хране обезбијеђени су посредством Црвеног крста Швајцарске, поводом Свјетске недјеље Црвеног крста, која се обиљежава сваке године од 8. до 15. маја, а пакете с хигијенским потрепштинама обезбиједила је општина Фоча.

Секретар Црвеног крста у Фочи Снежана Ковач каже да су корисници помоћи одабрани у сарадњи са Центром за социјални рад и удружењима посвећеним дјеци с посебним потребама, али и према захтјевима лица која су се обраћала Црвеном крсту, а помоћ су добила и стара и изнемогла лица без примања, која су стални корисници ове организације.

- Од швајцарског Црвеног крста обезбијеђено је укупно 1.000 пакета хране за подручје стара Херцеговина, односно за општине Вишеград, Рудо, Чајниче, Ново Горажде и Фоча - навела је Ковачева.

У организацији Црвеног крста, у Фочи је ове седмице одржано и регионално такмичење основних и средњих школа у пружању прве помоћи, на којем су највише знања показали ученици Основне школе "Веселин Маслеша" из фоче и Средњошколског центра Фоча.

Они ће регију стара Херцеговина представљати на републичком такмичењу 31. маја у Теслићу.