latinica  ћирилица
20/05/2015 |  12:35 | Аутор: Агенције

Реал рачуна на Касиљаса и у наредној сезони

Управа фудбалског клуба Реал Мадрид обавијестила је голмана Икера Касиљаса да на њега рачуна и сљедеће сезоне, упркос намјери да из Манчестер јунајтеда доведе Давида Де Хеу.

Капитену Реала Касиљасу за двије године истиче уговор, а медији су током већег дијела сезоне спекулисали да ће 34-годишњи голман отићи са "Сантјаго Бернабеуа" пошто су навијачи "краљевског" клуба незадовољни његовом игром, али и јер ће из Јунајтеда доћи Де Хеа.

Како је данас навео сајт Фудбал Шпанија, председник Реала Флорентино Перез је у уторак разговарао са Касиљасом и обавијестио га да клуб и даље рачуна на њега.

Касиљас је у више наврата изјавио да до истека уговора жели да остане у Реалу, гдје ће, како је пренио лист АС, сљедеће сезоне зарадити 7,5 милиона евра, а у сезони 2016-2017, седам милиона евра.

Касиљас је цијелу каријеру провео у Реалу, прошао је све селекције клуба.

За први тим дебитовао је 1999. године и до сада је одиграо 724 утакмица. Са "краљевским" клубом освојио је пет шампионских титула, три Лиге шампиона, два Суперкупа Европе, Интерконтинентални куп, Свјетско клупско првенство, два Купа краља и четири Суперкупа Шпаније.

За репрезентацију Шпаније до сада је одиграо 161 утакмицу и освојио два Европска првенства и Свјетско првенство.

Ова вијест долази му као добар поклон за 34. рођендан који слави данас.