latinica  ћирилица
20/05/2015 |  08:22 | Аутор: СРНА

Измијењен режим саобраћаја на путу БЛ - Црна Ријека

На магистралном путу Бањалука – Црна Ријека, на локалитетима Бијели Бук и Тијесно, данас и наредних дана предвиђена је измјена режима саобраћаја због одржавања Европског првенства у рафтингу "Бањалука - Врбас 2015"

Према плану измјене режима и обуставе саобраћаја, данас од 9.00 до 15.00 часова, возила ће бити наизмјенично једносмјерно пропуштана у дужини једног километра на локалитету Бијели Бук, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Сутра од 9.00 до 15.00 и у петак, 22. маја, од 9.00 до 16.00 часова, саобраћај ће потпуно бити обустављен на локалитету Бијели Бук за сва возила, осим за аутобусе и возила хитних служби, док ће у суботу, 23. маја, од 15.00 до 22 часа и 30 минута саобраћај бити потпуно обустављен на локалитету Тијесно, за сва возила осим за аутобусе и возила хитних служби.

За вријеме потпуне обуставе саобраћаја возила ће бити преусмјеравана на алтернативни правац Бањалука - Чађавица - Мркоњић Град.

Због обиљежавања крсне славе града Бањалука - Спасовдана, саобраћај ће бити потпуно обустављен у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Марије Бурсаћ до Алеје Светог Саве.

Такав режим важиће данас од 19.30 до 21.30 и сутра од 10.30 до 13 часова и 30 минута. За вријеме обуставе саобраћај ће регулисати и преусмјеравати полиција.

Данас ће због минирања терена бити привремено обустављен саобраћај на дионици пута граница Републике Српске/ФБиХ /Лапишница/ - Љубогошта на локалитету код каменолома "Љубогошта", у максималном трајању од пет минута, у времену од 12.00 до 16.00 часова.

На ауто-путу Зеница југ - Сарајево сјевер, на подручју Федерације БиХ, изводе се радови на редовном одржавању /кошење траве у раздјелном појасу/ тако да се саобраћај на дионици Какањ - Високо у дужини од три километра преусмјерава из претицајне траке у возну.

Због саобраћајног удеса који се догодио на магистралном путу Зеница - Немила у мјесту Јелина, саобраћај је до завршетка полицијског увиђаја потпуно обустављен и преусмјерава се у алтернативне правце.

Саобраћај се овог јутра у већем дијелу Републике Српске одвија редовно, уз повољне услове за вожњу.

На дионицама гдје се изводе радови, саобраћај се одвија нешто спорије, уз могуће привремене обуставе и обавезно поштивање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

Почели су радови на санацији коловоза на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Брод - Гранични прелаз Брод, а за вријеме радова саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, уз могућа краћа задржавања.