latinica  ћирилица
19/05/2015 |  20:15 | Аутор: vecernjenovosti

Миличић из ринга поново на терен!

Некадашњи други пик НБА драфту и бивши репрезентативац Југославије Дарко Миличић носиће сљедеће сезоне дрес Металца, преносе 'Вечерње Новости'.
Дарко Миличић (Фото: cbssports.com) -
Дарко Миличић (Фото: cbssports.com)

Миличић је у уторак посјетио првог човека ваљевског клуба др Бошка Ђукановић на Кардиоваскуларној клиници на Дедињу, гдје је сарадња и договорена.

Дарко ће се тако послије више од двије године вратити под обруче и то у дресу ваљевског АБА лигаша.

Један од најбољих српских центара у овом миленијуну каријеру је започео у Хемофарму, да би потом скоро деценију провео у НБА лиги.

На једном од најбољих драфтова у историји НБА лиге 2003. године, гдје је одабран одмах послије Леброна Џејмса, Детроит Пистонси одлучили су се за њега, а, иако није играо превише у првој сезони, може да се похвали прстеном.

Послије три сезоне у Детроиту, играо је за још пет клубова – Орландо Меџик, Мемфис Гризлисе, Њујорк Никсе, Минесота Тимбервулвсе и Бостон Селтиксе – а у најбољој лиги свијета просјечно је биљежио шест поена, 4,2 скока и 1,3 блокаде по мечу, пре него што је одлучио да више не жели да игра кошарку.

Познат је као велики хуманитарац, а послије преране пензије одлучио је да се опроба у кик-боксу.

"Да, ужелео сам се кошарке. Одлучио сам да помогнем српској кошарци захваљујући проф. др Бошку Ђукановићу, човеку који се за њу бори и волонтерски је у целој овој причи. Препознао сам то и ту сам да све дигнемо на неки виши ниво. Ђукановић има велике амбиције везане за Металац и град Ваљево и спреман сам да учествујем у њиховом остваривању", потврдио је Миличић у разговору за Новости.

Предсједник Металца Бошко Ђукановић имао је пуно разлога за задовољство:

"Звао сам Дарка да разговарамо, чули смо се и раније, а сада је пристао да појача Металац следеће сезоне. Он је препознао једну чисту, поштену, људску кошаркашку причу. Металац је, као клуб, у последњих годину дана показао своју величину и камо среће да имамо бар још два Металца...", рекао је др Ђукановић.

Тим из Ваљева ће у сљедећу сезону са највећим амбицијама са Миличићем у тиму.

"Желимо да формирамо јак тим. На листи наших жеља су и Александар Павловић, Стефан Бирчевић, Јосип Собин... Једини проблем су финансије, што Миличићу свакако није приоритет. За сада смо успевали да се изборимо са тим, надам се да ће тако бити и ове године", истиче Ђукановић.

За крај, предсједник Ваљевчана најавио је да ће Металац ускоро промијенити име и да ће се звати Ваљево.

"Клуб ће се звати Ваљево. Међутим, Ваљевци и ја смо желели да се зове Равна гора, али то би имало лошу конотацију...", закључио је први човек клуба причу за 'Вечерње Новости'.