latinica  ћирилица
19/05/2015 |  19:06 | Аутор: СРНА

Приштина- Истрага о учешћу терориста са Косова у Куманову

Специјални тужилац самопроглашеног Косова покренуо је истрагу против више грађана Косова због сумње да су умијешани у терористички напад у Куманову.
Куманово - Фото: АП
КумановоФото: АП

Из тужилаштва самопроглашеног Косова терористички напад у Куманову називају "инцидентом", те наводе да је прелиминарна истрага покренута на основу полицијских, медијских и других извјештаја.

Након што је примио захтјев и документацију из Косовске полицијске службе, специјални тужилац се обратио надлежном суду за издавање налога за покретање истраге.

"Ове радње су предузете са циљем да се одржи и очува јавни ред и мир и безбједност, као и да се спријече било које криминалне радње", наводи се у саопштењу.

Према незваничним сазнањима, истрагом је обухваћено 30 грађана Косова.

Македонске власти саопштиле су раније да су лидери терористичке групе која је напала Куманово петорица Албанаца са Косова, који су од раније познати по формирању паравојних структура у региону.

Ријеч је о Мухамеду Краснићију, Мирсаду Ндрецају, Самију Ушкинију, Бегу Ризају и Демију Шеху, који су познати и по везама са албанским политичарима са Косова и из Македоније, међу којима су Рамуш Харадинај, Мендух Тачи и Аљбин Курти.

За великим бројем чланова терористичке групе биле су расписане међународне потјернице.