latinica  ћирилица
19/05/2015 |  18:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Лондон- Седморица ухапшена због "пљачке вијека"

Седам особа је ухапшено због пљачке сефова у главном лондонском трезору за накит, у пословној зони Хатон гарден, када су лопови побјегли са готовином и драгуљима у вриједности од 201 милион фунти.

Британска полиција је ухапсила данас седам особа због пљачке сефова током ускршњег викенда у главном лондонском трезору за накит, када су лопови побјегли са готовином и драгуљима. Ухапшено је седам мушкараца, старости између 48 и 76 година. Тренутно су у лондонској полицијској станици на испитивању.

Они су ухапшени јутрос у великој акцији у којој је 200 полицајаца извршило рацију на 12 адреса у сјеверном Лондону и Кенту, преноси АП.

На неким од тих локација пронађене су торбе са изузетно вриједним стварима, међу којима су и оне украдене из сефова.

Британска штампа је писала да је то била највећа пљачки икада у Великој Британији, у којој су лопови употребили тешку опрему за сјечење да би доспјели у подрум са трезором, у којем су сефови скоро 300 продаваца дијаманата и злата и више од 50 радњи које продају драгуље. Видљивих оштећења са спољне стране зграде није било.

То није први пут да су на мети лопова били сефови у Хатон гардену, кварту који је познат по дијамантима и трговини златом.