latinica  ћирилица
19/05/2015 |  15:51 | Аутор: РТРС

У сриједу топло и нестабилно

У сриједу ће у Републици Српској бити веома топло, локално нестабилно с пљусковима и грмљавином, углавном на крајњем западу, дијелом сјеверу и истоку уз ријеку Дрину.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Јутро промјенљиво облачно и суво, на сјеверу и југу с више сунца и са угодном температуром. На крањем истоку претежно облачно и нестабилно. Могућа мјестимична киша и локални пљускови с грмљавином. Друга ужа зона локалне нестабилности биће присутна на крајњем западу. У осталим крајевима промјенљиво и суво вријеме. Током дана ће се задржати  промјенљиво уз сунчане периоде и веома топло вријеме. Касније поподне и током вечери ће постојати услови за локалне нестабилности на сјеверу, сјевероистоку и истоку.

Вјетар слаб, током дана умјерен јужни и југозападни, углавном у Крајини и на сјеверу, те истоку у зонама нестабилности, за вријеме којих може бити и пролазно појачан. Јутарња температура од 11 до 16 степени Целзијусових, на сјеверу и југу до 18, у планинама од седам степени. Највиша дневна температура од 26 до 32, у планинама од 21степен.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

У јутарњим часовима ведро, а током дана сунчано и веома топло. Поподне и до вечери умјерен развој облака вертикалног развоја. Постоји мала вјероватноћа за локални краткотрајни пљусак. Вјетар слаб јужни. Јутарња температура око 14, а максимална дневна око 32 степена.