latinica  ћирилица
19/05/2015 |  15:34 | Аутор: СРНА

Бањалука - сутра и у четвртак обустава саобраћаја у центру града

У центру Бањалуке сутра и у четвртак, 21. маја, биће обустављен саобраћај због обиљежавања крсне славе града - Спасовдана.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Саобраћај ће бити обустављен сутра у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Марије Бурсаћ до Алеје Светог Саве, и то од 19.30 до 21.30 часова, и у четвртак, 21. маја, од 10.30 до 13.30 часова, саопштено је из Градске управе.

За вријеме обуставе аутобуси на линијама јавног превоза путника које саобраћају Улицом краља Петра И Карађорђевића, дио од Улице Марије Бурсаћ до Алеје Светог Саве, биће преусмјерени на Булевар цара Душана, и у улице Книнска, Видовданска, Вука Караџића и даље постојећом трасом.

Саобраћај ће регулисати и преусмјеравати припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

На платоу испред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци сутра ће, уочи славе града Бањалука, бити одржан богат културно-умјетнички програм.

На Спасовдан, у четвртак, 21. маја, у Саборном храму Христа Спаситеља, у јутарњим часовима, биће одржана света архијерејска литургија, а потом чин освештања славског жита и колача.

Након славског обреда услиједиће Спасовданска литија око Саборног храма, а у вечерњим часовима биће одржана промоција књиге "Бањалука пјесмом опјевана" Матице српске, у свечаној сали Академије наука и умјетности.

Ове године, поводом Спасовдана биће организовани и спортски садржаји, и то финале фудбалског купа града за 2015. годину и Осми међународни пливачки митинг "Бањалука опен".

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, обиљежиће заједно - град Бањалука и Српска православна црква-парохија Бањалучка.