latinica  ћирилица
19/05/2015 |  12:18 | Аутор: Агенције

Инзагију одзвонило, ко су кандидати за клупу Милана?

Власник Милана Силвио Берлускони наговијестио је да би тренер Филипо Инзаги могао да добије отказ након разочаравајуће сезоне, пренијели су данас италијански медији.

"Инзаги има добре односе са екипом, али смо се са њим често размимоилазили у мишљењима. Управо је то оно што ћемо му рећи када за то дође вријеме", рекао је Берлускони.

Берлускони је раније ставио до знања да већ планира замјену за Инзагија, али по свему судећи, нема шансе да се на клупу врати Карло Анћелоти.

Италијански стручњак који је са Миланом освојио Лигу шампиона 2003. и 2007. године могао би да напусти Реал, пошто је шпански краљевски клуб остао без трофеја ове сезоне.

Како преноси АФП, много је реалније да бивши тренер Јувентуса Антонио Конте преузме кормило Милана.

Као могуће замјене за Инзагија наводе се још и тренер Севиље Унај Емери, Вићенцо Мотела који предводи Фиорентину, као и прослаљени стручњак Марчело Липи.

Берлускони, који покушава да пронађе рјешење којима би се финансијски обезбиједила будућност клуба, истакао је да је Инзаги игнорисао његов захтјев да ангажује играче из клупске академије.

"Има неколико занимљивих младих играча у клубу и изразио сам жељу да неки од њих добију шансу у првом тиму, али се ништа по том захтјеву није урадило", рекао је Берлускони.

Судбина Инзагија практично је ријешена, послије пораза 3:2 у недјељу од Сасуола, којим је Милан изгубио сваку наду да ће се наћи у Европи сљедеће сезоне.

Милан је тренутно на 11. мјесту у Серији А и на путу је да оконча најлошију сезону откако је Берлускони прије три деценије купио клуб.

Четрдесетједногодишњи Инзаги, легендарни голгетер клуба, има још једну годину дана уговора са Миланом.