latinica  ћирилица
19/05/2015 |  08:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Наставак техничког дијалога Београда и Приштине

Технички дијалог Београда и Приштине о питањима телекомуникација, осигурања возила и интегрисаног управљања прелазима биће настављен данас у Бриселу, а београдску делегацију предводиће директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Разговорима о питањима телекомуникација, поред Ђурића и представника Канцеларије за КиМ, учествоваће и директор Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са Приштином Драган Владисављевић и представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Републичке агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) и Телекома Србије.

Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, за сриједу, 20. мај, предвиђени су разговори о питањима осигурања возила, којима ће поред Ђурића и Владисављевића, присуствовати и представници Удружења осигуравача Србије.

У четвртак, 21. маја, представници Београда и Приштине разговараће о интегрисаном управљању прелазима, а у тим разговорима, осим Ђурића и Владисављевића, учествоваће и официр за везу при Мисији ЕУ у Приштини Дејан Павићевић и представници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Управе царина и Републичког геодетског завода.

Сва три састанка делегација Београда и Приштине у оквиру ове фазе техничког дијалога, биће одржана у згради Европске службе за спољне послове.