latinica  ћирилица
19/05/2015 |  07:51 | Аутор: РТРС

ФИНА суспендовала Рађена

Српски ватерполиста Никола Рађен суспендован је од стране Свјетске федерације за водене спортове (ФИНА), саоштила је Антидопинг агенција Србије.
Никола Рађен (ФОТО: Новости) -
Никола Рађен (ФОТО: Новости)

Подсјећамо, прошле недеље су се појавиле информације да је Рађен био позитиван на кокаин након утакмице Свјетске лиге између Шпаније и Србије у Мадриду.

Рађен је потврдио да је ФИНА послала у Ватерполо савез Србије прелиминарне резултате допинг теста и најавио да до окончања поступка неће давати изјаве.

"ФИНА је суспендовала српског ватерполисту Николу Рађена услед допинг позитивног резултата на метаболите кокаина, неспецифичног стимуланса из групе С.6 Листе забрањених средстава. Запријећена казна за употребу неспецифичних супстанци је четири године забране такмичења а за процесуирање овог случаја у првом степену одговорна је ФИНА", објавила је Антидопинг агенција Србије, а пренио Б92.

На званичном сајту ФИНА још нема никаквих информација о суспензији која је изречена Рађену, а Ватерполо савез Србије је такође најавио да ће се поводом тог случаја огласити по завршетку поступка.