latinica  ћирилица
19/05/2015 |  07:31 | Аутор: Б92

На Ли на филмском платну

Аутобиографија најбоље кинеске тенисерке у историји Ли На биће адаптирана и претворена у филм, чије снимање почиње на јесен.
Ли На - Фото: AFP
Ли НаФото: AFP

Кинески режисер Петер Хо-Сун Чан и његова компанија ће продуцирати и режирати филм који ће се наредне године наћи у биоскопима, а Ли На ће бити консултанткиња на том пројекту, пренио је Б92.

Филм ће се бавити одрастањем кинеске тенисерке и њеном сну о великој каријери, до тренутака када је постала прва тенисерка из Азије која је освојила Гренд слем, а потом и најбоље пласирана тенисерка са тог континента свих времена.

"Почаствована сам што сам добила прилику која се пружа једном у животу да испричам своју животну прилу кроз филм. Много сам се жртвовала током живота да бих постала најбоља тенисерка каква сам могла да будем и овај пројекат ми говори да је све вриједило. Надам се да ће овај филм инспирисати друге људе да вјерују у себе и прате своје снове", истакла је Ли На.

Најбоља кинеска тенисерка је своју прву Гренд слем титулу освојила на Ролан Гаросу 2011. године, а до друге је дошла на Аустралијан Опену 2014. Неколико недјеља касније постала је друга тенисерка свијета, што јој је био најбољи пласман, да би у септембру прошле године објавила повлачење.