latinica  ћирилица
18/05/2015 |  11:29 | Аутор: Б92

Ласо: Нећу се промијенити након освајања трофеја

Тренер Реал Мадрида Пабло Ласо рекао након освајања трофеја Евролиге је да је поносан јер је његов тим остао сложан и током тешких тренутака.
 - Фото: B92
Фото: B92

Мадриђани су у недјељу победили Олимпијакос са 78:59 и освојили девету титулу првака Европе, прву од 1995. године.

Ласо је у претходне двије године губио финала, али је његов Реал овога пута научио лекције и био је убједљив на зевршном турниру.

"Тешко је у овом тренутку пронаћи праве ријечи. Веома, веома сам срећан. Прије свега због мојих играча. Мислим да су били одлични током цијеле сезоне, подигли су се послије тешких тренутака, повреда, пораза... Али, остали смо заједно. То сам тражио од њих у сваком мечу. То вам је неопходно када имате звијезде. А, они то јесу. Имам 13 звијезда. Покушао сам да направим тим. Ово све је веома лијепо. Ми смо шампиони Европе, веома сам поносан. Ја увијек инсиситрам на тиму. И себе сматрам само једним дијелом тима. Лично сам веома срећан због освајања ове титуле, јер је она призање. Али, једнако важно признање је и мој свакодневни рад. Нећу се промијенити пошто сам постао европски шампион. То покушавам да пренесем и на играче", рекао је Ласо.

Посебно је Ласо био задовољан јер је његов тим успио да заустави Спанулиса.

"Ја немам магични штапић. Играчи су га спустили на само три поена, нису му дали да уђе у ритам у нападу. Мијењали смо играче на њему и није могао да се навикне. То је била тимска одбрана. Одрадили смо одличан посао на Спанулису", рекао је Ласо.