latinica  ћирилица
14/05/2015 |  17:37 | Аутор: СРНА

Министарство здравља: Није обустављено финансирање реконструкције Клиничког центра

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске саопштило је да Европска инвестициона банка није обуставила финансирање пројекта реконструкције Универзитетске болнице - Клиничког центра Бањалука.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

- ЕИБ је скренуо пажњу на обавезу избора консултантске фирме која ће у наредном периоду вршити праћење реализације пројекта и надзор - истичу у овом министарству, реагујући на информације појединих медија да је обустављено финансирање тог пројекта.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и представници ЕИБ-а договорили су наредне кораке у даљим фазама реализације пројекта, наводе из Министарства.

У саопштењу се подсјећа да је у протеклом периоду завршен процес претквалификације по међународном тендеру за избор консултантске фирме за праћење реализације пројекта и надзора над радовима, да је услове за даље учешће у овом процесу задовољило пет фирми, односно конзорцијума, те да им је упућен позив да доставе понуде најкасније до 12. јуна.

- Договорено је да се радови на рушењу и припреми наставе и да ће све фактуре за досадашње радове бити плаћене уз сагласност надзора који је тренутно ангажован на пројекту. Преношењем тенденциозних информација у вези са реконструкцијом КЦ-а, без адекватне провјере и са злонамјерним коментарима, обмањује се и узнемирује јавност и умањује важност овог најзначајнијег пројекта у области здравства у Републици Српској - додаје се у саопштењу.